:: PostNL Jaarverslag 2014
PostNL koos Mattmo Creative als strategisch creatief partner voor het jaarverslag. De samenwerking omvat strategisch advies, concept, design, technisch platform en realisatie. Het volledig responsive online jaarverslag over 2014, rijk aan multimediale onderdelen, is het eerste in de reeks van 3. Het GRI4 verslag van het beursgenoteerde PostNL is gemaakt met ART, de Advanced Reporting Tool, door Mattmo in eigen beheer ontwikkeld. Het verslag zit vol met speciaal geschoten fotografie, films, mooie animaties, heldere infographs en interactieve grafieken. Sterk visuele story’s belichten de resultaten en strategie van PostNL vanuit een nieuwe invalshoek: PostNL maakt je leven gemakkelijker.


Een set met interactieve grafieken maakt vergelijken van alle resultaten over meerdere jaren mogelijk.
:: Storytelling
Sterk visuele story’s geven zetten de strategie en resultaten van PostNL in context: ze tonen de rol en impact van het bedrijf op ons dagelijkse leven. De story’s worden verteld met prachtige fotografie, mooie animaties, heldere infographs en pakkende short copy. Links nodigen uit om meer te lezen over de belichte onderwerpen dieper in het verslag. En vanuit het verslag navigeer je eenvoudig terug naar de story.


:: Rijke media-inhoud
Een veelheid aan media en online functionaliteiten is gebruikt om het verslag functioneel, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Zo is het Bericht van CEO Herna Verhagen vervat in 3 inspirerende korte films over de strategie, de cultuur en de mensen van het bedrijf. CFO Jan Bos verwoord in een korte, aantrekkelijke video de kernresultaten van het bedrijf. De video’s kunnen meteen gedeeld worden via social media: Facebook, Twitter en LinkedIn. Een interactieve glossary biedt direct toelichting op begrippen die worden gehanteerd. Heldere, mooi vormgegeven infographs maken de inhoud van het verslag overzichtelijk en aantrekkelijk leesbaar.


:: Personalisatie
Rekening is gehouden met alle stakeholders. Het online verslag is volledig responsive en kan dus bekeken worden op desktop computer, tablet of smartphone. Via heldere navigatie kan iedereen snel de zijn weg vinden in de informatie. De lezer kan een selectie van mooi vormgegeven interactieve PDF’s downloaden, om te printen en/of op scherm te bekijken. Alle (financiële) tabellen zijn als Excel bestand te downloaden. Een set met interactieve grafieken maakt vergelijken van alle resultaten over meerdere jaren mogelijk.


Story's tonen de rol en impact van het bedrijf op ons dagelijkse leven.
:: ART – Advanced Reporting Tool
PostNL koos het verslag te maken met ART. <br/>PostNL koos ART voor de multimediale productie van hun financiële verslagen en jaarverslagen. ART is door Mattmo ontwikkeld om uw complete verslag simultaan naar web, print en mobiele apparaten te kunnen publiceren. Volledig veilig en met een druk op de knop een preview van (delen van) uw verslag, opgemaakt in het gewenste design. Met een statusoverzicht op elk gewenst moment. De workflow kan geheel aangepast worden op uw interne proces. Hoe u ook besluit ART te implementeren, u introduceert meer efficiëntie in uw organisatie, met kostenreductie tot gevolg. U bent volledig in controle. Meer weten? Bel ons voor een vrijblijvende demo: 020-420 6773.


EXTERNE LINKS